007 Агенција за Обезбедување
Search
Close this search box.

Политика на Приватност

Политика за приватност на 007 Security

Датум на важење: 21.09.2023

007 Security (“ние,” “нас” или “нашите”) е посветено на заштитата на вашата приватност. Оваа Политика за приватност ги опишува начините на собирање, користење, споделување и заштита на вашите лични информации кога ја користите нашата мобилна апликација “007 Security” („Апликацијата“). Со користење на Апликацијата, се согласувате со практиките опишани во оваа Политика за приватност.

1. Информации кои ги собираме

Можеме да ги собираме следните видови информации кога ја користите Апликацијата:

а. Лични информации:

 • Кога го активирате копчето за СОС, Апликацијата може да собере ваша локација, вклучително GPS координати.
 • Имате опција да предоставите дополнителни лични информации, како вашето име, контактни податоци и информации за контакт во случај на моменталната ситуација.
 

2. Како ги користиме вашите информации

Ги користиме информациите собрани за:

 • Обезбедување на моментална помош во ситуациите и комуникација со безбедноснита агенција во одговор на СОС-сигналот.
 • Споделување на вашата локација и релевантни детали со овластените реагенти.
 • Контактирање на вашите назначени контакти во случај на потреба.
 • Зголемување и развивање на функционалностите на Апликацијата.
 

3. Споделување на ваши информации

Можеме да ги споделиме вашите информации со следните страни:

 • Овластени безбедносни агенции и реагенти.
 • Вашите назначени контакти во случај на ситуацијата.
 • Трети услужители кои ни помагаат во обезбедувањето на услугите на Апликацијата.
 • Во согласност со правните обврски или за заштита на нашите права, приватност, безбедност или имот, како и на нашите корисници.

 

4. Ваши избори

Имате следни избори поврзани со вашите информации:

 • Можете да ги ажурирате или модификурате вашите лични информации во поставките на Апликацијата.
 • Можете да изберете да не предоставите одредени информации, макар тоа да ги ограничи вашите можности за користење на одредени функции на Апликацијата.
 • Во секое време може да го деинсталирате Апликацијата за да прекинете собирање на податоци.
 

5. Безбедност

Спроведуваме разумни мерки за заштита на вашите информации од неовластен пристап или откривање. Ве молиме забележете дека ниедни мерки за безбедност не се совршени и не можеме да гарантираме апсолутна безбедност на вашите податоци.

6. Приватност на деца

Апликацијата не е предвидена за употреба од лица под возраст од 13 години. Не собираме или трагаме насочено за лични информации од лица под 13 години. Ако сметате дека случајно сме собрале лични информации од дете под 13 години, ве молиме контактирајте нè веднаш.

7. Промени на оваа Политика за приватност

Можеме периодично да ја ажурираме оваа Политика за приватност за да ги одразиме промените во нашите практики или по други оператив